sobota, 1 sierpnia 2015
Talerze czekają na swoją kolej, po przystawce. Będzie to nasz tradycyjny specjał - rosół przygotowany z drobiu od sprawdzonego dostawcy. Ważne, aby przy jego robieniu, mięso zawsze wkładać do zimnej wody i dotować na małym ogniu. Jeśli się tego nie uczyni i mięso zostanie włożone do wrzątku, jego białko się szybko zetnie i nie odda ono całego smaku wywarowi.
Najpyszniejszy rosół jest oczywiście z makaronem ręcznie robionym :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Archiwum bloga
-
►
2018
(25)
- ► października (2)
-
►
2017
(25)
- ► października (2)
-
►
2016
(34)
- ► października (3)
-
►
2014
(37)
- ► października (3)
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Nasze strony firmowe
Polecane BLOGI
Popularne posty
-
Andrzejki 2014 w Dworku Różanym. Finger foods oraz owoce filetowane. kliknij powiększ zdjęcia Sal...
-
Dla naszych Gości przygotowaliśmy nową salę - Sala "lata 20-30-te". Sala restauracyjna na maksymalnie 50 osób, utrzymana w sc...
-
Znakomita artystka kilku pokoleń Majka Jeżowska gościła w Namysłowie przy okazji I Spartakiady oraz Festynu Parafialnego z okazji Dnia Dzie...
-
Przykładowe propozycje małych przekąsek finger food podawanych w tym sezonie na Przyjęciach Weselnych w Dworku Różanym to m.in. mus z awoka...
-
Namysłów staje się coraz bardziej przyjazny rowerzystom, powstają nowe ścieżki, w planie są kolejne. Dwuślad to idealny środek transportu, ...
0 komentarze:
Prześlij komentarz