niedziela, 17 września 2017
Przez ostatnie dwa dni gościliśmy Władysława Kozakiewicza mistrza olimpijskiego w skoku o tyczce (Moskwa 1980r.). Pamiętany na całym świecie z powodu gestu, który dwukrotnie wykonał w stronę gwiżdżących kibiców sowieckich (tzw. gest Kozakiewicza).
Przez okres jego pobytu mieliśmy okazję poznać kulinarne upodobania złotego medalisty! Jak przystało na mistrza w jego diecie ważną rolę odgrywa mięso!
Zamówione dania:
1. Siekany stek tatarski z tradycyjnymi dodatkami
2. Wątróbka drobiowa podana na grzankach, z kurkami w emulsji maślanej z Camembert i żurawiną
3. Gulaszowa z kluseczkami kładzionymi
4. Pieczona golonka w piwie Namysłów, na kwaszonej kapuście z ziemniakami smażonymi i sosem chrzanowym i musztardą
Etykiety:Władysław Kozakiewicz w Namysłowie
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Archiwum bloga
-
►
2018
(25)
- ► października (2)
-
►
2016
(34)
- ► października (3)
-
►
2015
(41)
- ► października (5)
-
►
2014
(37)
- ► października (3)
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Nasze strony firmowe
Polecane BLOGI
Popularne posty
-
Popularność bufetów deserowych na różnego rodzaju przyjęcia rośnie. Co myślicie o przygotowaniu takiego bufetu na Wasze przyjęcie? Andrzej...
-
więcej certyfikatów, dyplomów, referencji w zakładce na stronie firmowej Hotel Restauracja Dworek Różany Namysłów
0 komentarze:
Prześlij komentarz