niedziela, 17 września 2017



Przez ostatnie dwa dni gościliśmy Władysława Kozakiewicza mistrza olimpijskiego  w skoku o tyczce (Moskwa 1980r.). Pamiętany na całym świecie z powodu gestu, który dwukrotnie wykonał w stronę gwiżdżących kibiców sowieckich (tzw. gest Kozakiewicza).

Przez okres jego pobytu mieliśmy okazję poznać kulinarne upodobania złotego medalisty! Jak przystało na mistrza w jego diecie ważną rolę odgrywa mięso!
Zamówione dania:
1. Siekany stek tatarski z tradycyjnymi dodatkami
2. Wątróbka drobiowa podana na grzankach, z kurkami w emulsji maślanej z Camembert i żurawiną
3. Gulaszowa z kluseczkami kładzionymi
4. Pieczona golonka w piwie Namysłów, na kwaszonej kapuście z ziemniakami smażonymi i sosem chrzanowym i musztardą

Władysław Kozakiewicz Namysłów





0 komentarze:

Facebook

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Polecane BLOGI

Popularne posty