niedziela, 30 sierpnia 2015

Mamy już za sobą 12 Bieg Namysłowian. Pobiliśmy kilka rekordów:
Rekord frekwencji: 280 , Rekord temperatury: 34 C w cieniu, rekord wydanych posiłków dla sportowców i organizatorów: 360.
Zużyliśmy:  62 kg makaronu, 36 kg mięsa mielonego, 28 kg pomidorów, 16 doniczek bazylii (Makaron bolognese ze świeżą bazylią),  48 kg bananów, 48 l maślanki, 3 kg ziaren szałwii hiszpańskiej (smoothie bananowe z dodatkiem szałwii hiszpańskiej).
Dworek Różany-Hotel & Restaurant reprezentowała nasza pani menager Patrycja Czajkowska.
Było dla nas wielką przyjemnością "gotować" dla niestrudzonych sportowców i organizatorów.











środa, 26 sierpnia 2015

Mieliśmy wielką przyjemność obsługiwać najważniejszą osobę w naszym kraju Prezesa Rady Ministrów Panią Ewę Kopacz oraz m.in. sekretarza kancelarii premiera p. Michał Kamińskiego, marszałka województwa opolskiego p. Andrzeja Bułę, wojewodę opolskiego p. Ryszarda Wilczyńskiego.

Spotkanie w naszej restauracji nie było objęte protokołem dyplomatycznym, a więc była luźna, przyjacielska atmosfera. Nasi Goście okazali się być bardzo przystępni i mili. Pani premier osobiście podziękowała personelowi, wyszła bardzo zadowolona i zrelaksowana.

Na naszą prośbę przedstawiciel Browaru Namysłów dostarczył zestaw wybranych piw, które to wręczyliśmy jako pamiątkę z naszego regionu.











zdj. A.Musiał
sobota, 1 sierpnia 2015

Talerze czekają na swoją kolej, po przystawce. Będzie to nasz tradycyjny specjał - rosół przygotowany z drobiu od sprawdzonego dostawcy. Ważne, aby przy jego robieniu, mięso zawsze wkładać do zimnej wody i  dotować na małym ogniu. Jeśli się tego nie uczyni i mięso zostanie włożone do wrzątku, jego białko się szybko zetnie i nie odda ono całego smaku wywarowi.
Najpyszniejszy rosół jest oczywiście z makaronem ręcznie robionym :)




wtorek, 28 lipca 2015

Przykładowe propozycje małych przekąsek finger food podawanych w tym sezonie na Przyjęciach Weselnych w Dworku Różanym to m.in. mus z awokado i limonki z kawałkiem wędzonego łososia, krewetki w sosie piri-piri, arbuz z mozzarellą, paluszki grissini z szynką parmeńską, kruche babeczki ze szpinakiem i serem ricotta, daktyle w boczku i wiele innych, ponieważ połączenia smaków ogranicza tylko wyobraźnia kucharza.
Do tej pory na  weselnych stołach królowały wędliny, galarety, śledzie czy jajka faszerowane.
Jednak trendy z zachodu Europy i Stanów Zjednoczonych  trafiły również do Namysłowa :) Obok tradycyjnego wiejskiego stołu przekąski foods stanowią alternatywę dla Gości szukających nowych smaków.

 kliknij powiększ zdjęcia












fot. Roman Szołdra 
niedziela, 26 lipca 2015

Czy przygotowanie do zawodu, doświadczenie, znajomość trendów wystarczą, aby dobrze wykonywać swoje obowiązki? Na pewno nie!
Szczególnie przy organizacji  tak ważnych uroczystości jak Przyjęcia Weselne, gdzie nie ma miejsca na niedociągnięcia, poprawki bo przecież pierwsze wrażenie jest tylko jedno.
Nasz personel to zespół ludzi pracujących z sercem, pasją, osobistym zaangażowaniem, dla który zadowolony Gość to naturalny cel :)



kliknij powiększ zdjęcia







sobota, 25 lipca 2015

Przyjęcie weselne przy okrągłych stołach to jedna z propozycji ustawienia,  która przywędrowała do nas z zachodu.  Przy okrągłym stole możemy posadzić od 8 do 12 osób. Niewątpliwą zaletą takiego wyboru jest to, że można rozmawiać swobodnie ze sobą w szerszym gronie. Przy dobieraniu Gości bardzo pomocne są winietki.

Najlepsze życzenia dla sympatycznej pary: Katarzyny i Grzegorza

 kliknij powiększ zdjęcia














fot. Roman Szołdra


Facebook

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Polecane BLOGI

Popularne posty